Du visar för närvarande Burgarens dag! Vi tipsar och uppmärksammar!

Det är lite lustigt med tema-dagar, de poppar upp lite här och där spridda över året med olika inriktningar. Vi uppmärksammade exempelvis korvens dag för några veckor sedan. Korv är mat som de flesta gillar och har en given plats i den Svenska matkulturen. Eller som igår; då var det ostens och muffinsens dag!

Vi som arbetar på Low2High Vacuum älskar mat och matkultur men även om vi har lust så har vi inte tid och möjlighet att uppmärksamma alla temadagar som vi tycker om.

Idag 28 Maj vill Low2High Vacuum i alla fall uppmärksamma Burgarens dag! Ända sedan dess intåg i Sverige på 50-talet har vi kunnat njuta av en mängd olika varianter av burgare. Intresset för hamburgaren spred sig som en löpeld i Sverige under 50 och 60-talet och passade bra in på den livsstil och sociala kultur som fanns. Idag har vi en helt annan syn på mat, klimat och matkultur i stort. Detta som tydligt speglas i hur utbudet förändrats de senaste åren.

Människor tycks vara mindre traditionsbundna kring uppfattningen av hamburgaren som ”kött i bröd”. Idag tillkommer nya varianter kanske snabbare än någonsin och vi kan välja mellan en mängd olika alternativ till kött. 

Fisk och kyckling tillhör de varianter som de flesta utav oss har vant oss vid sedan länge; men ”nykomlingarna” får ändå tillskrivas olika typer av sojaprotein, Quorn eller varför inte bara ha haloumi mellan brödhalvorna? 

Burgaren kan se och smaka helt olika beroende på person och är en jättebra maträtt att experimentera med efter smak och tycke!

Vi ville göra något kul för vår personal inför sommaren, speciellt eftersom vi under ett drygt år arbetat mycket på skilda håll för att inte tumma på smittskyddet för vår personal. Så idag bjuder vi vår personal på grill lunch i form av hamburgare med valfria tillbehör! Bilder från jippot lägger vi upp här nedan under dagen. Tills dess får ni hålla till godo med övrigt innehåll. Vi bad exempelvis några utav våra kollegor att berätta om vad den perfekta burgaren behöver innehålla för att den skall bli ”perfekt” och vi frågade vår kollega Sabine om hon hade lust att dela med sig av ett kanon-tips på varmrätt inför helgen.

Trevlig fortsatt läsning!

Vi bad två utav våra kollegor själva beskriva vad som gör ”den bästa burgaren” för dem och kanske vart man ätit den? Kanske hemma eller i utlandet? Kanske är det med massor utav senap eller picklad rödlök?

En positiv egenskap hos burgaren är oavsett smak och tycke; att den går att kombinera precis som man själv vill ha den.

En utav våra tekniker Janne; gillar hamburgare och har mycket att säga när vi frågar om vad han tycker gör den bästa hamburgare. 

  • Isbergssallad
  • Lök
  • Tomat
  • Chili eller jalapeño 
  • Bacon
  • Smakfull dressing

Är alla viktiga element påpekar Janne och berättar om sin bästa hamburgar-upplevelse.

”Den bästa burgaren jag ätit var längs solkusten i Spanien, den var perfekt avvägd med sallad, dressing och riktigt bra bacon!”

Janne berättar dock att restaurangen inte längre finns kvar, vilket han tycker är väldigt synd.

  • Bacon
  • Hemmagjord aioli
  • En skiva från en bifftomat

Sabine är smaksäker och ställer kanske därför högre krav än de flesta på sin mat. Därför gör hon mycket ifrån grunden helt själv. Till hamburgare så betonar hon bacon och tycker att en hemmaslungad aioli är ett mycket gott tillbehör antingen vid sidan av till pommes eller direkt på burgaren.

Vi bad vår kollega Sabine skriva ett recept på något supertogtt som vi kunde tipsa våra läsa om inför sommaren. Receptet är något i hästväg och det vattnas i munnen när man läser det.

Klicka på bilden till höger för att läsa receptet. 

Om du testar att laga varmrätten efter att du läst receptet; så vill vi gärna att du hör av dig till oss och berättar om vad du tyckte!

Smaklig spis och trevlig helg önskar vännerna på Low2High Vacuum!


Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol15/9m/j36f7coch9d83cp/low2high.se/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/utils.php on line 727

Low2High Vacuum tillhandahåller produkter och tjänster inom vakuumteknik. Är du nyfiken på att veta mer så klicka på knappen nedan!