En tradition att hålla fast vid!

En tradition att hålla fast vid!

Vi uppmärksammade burgarens dag!

Det har blivit en tradition för oss på Low2High Vacuum att uppmärksamma burgarens dag. Vi gillar burgare helt enkelt, med anledning än så behövs väl inte? Det är samtidigt väldigt roligt när vi kollegor lagar mat, fixar och donar tillsammans för att det skall bli bra! I år bjöds det på 3 olika hemlagade tillbehör.

  1. Picklad rödlök
  2. Baconsylt
  3. Hamburgar-dressing

(Recepten hittar ni längst ner i artikeln)

I år hade vi förmånen att testa hela 2 sorters kött ifrån Bjursunds slakteri. Först ut var deras hamburgare gjort på fullblodswagyu! Här håller köttet mycket hög kvalitét och man märker att det är mört och smakrikt. Köttet har en speciell karaktär och med sin melerande fettinsprängning ger lyfter det köttet i smaken. Wagyukött kommer ifrån samma djur som det kanske mer kända Kobeköttet. Men endast kött från djur som är uppfödda i Kobe-distriktet får kallas Kobekött. Det var kul att testa en mer lyxig produkt med god smak och en saftig konsistens.

Nästa burgare var Bjursunds hamburgare med 100% nötfärs på högrev, bringa och lägg i en mix. Köttet håller även här hög kvalitét och betyget blir även här högt från Low2High Vacuum.

En mer traditionell burgare kan man experimentera lite mer med! Här blev det läge att testa Baconsylten som en kollega gjort hemma. Det kanske låter lite tokigt med bacon blandat med sylt, men det blev både en rolig och god överraskning för smaklökarna! Vi hade köpt lite olika sorters ost också, det var Cheddar, Pepper jack och en Blue cheese. Den hemmagjorda dressingen tog slut i ett nafs och den picklade rödlöken var också populär.

Testpanelen rekommenderar läsare att testa hamburgar-produkter ifrån Bjursunds om man vill ha produkter med hög kvalitét och en god saftighet! Vill man lyxa till måltiden och unna sig något utöver det extra så skall man absolut testa iWagyu.  Vi säger ”-Well done, Bjursunds!”

Nästa år hoppas vi på lite bättre väder så vi kan äta i solen utomhus och verkligen njuta av försommarvärmen! 

Low2High Vacuum önskar alla en bra grillsommar 2022!

Recept

Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättika (12%)
  • 1-3 Rödlökar (beroende på storlek)

Skiva rödlöken och lägg i en lämplig burk.

Häll vatten, strösocker och ättika i en kastrull och koka upp under omrörning. 

Häll i blandningen i burken med löken.

Försegla/stäng locket och låt stå i cirka 24 h innan servering.

Baconsylt
  • 2 pkt bacon
  • 2 scharlottenlökar
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ dl torkade tranbär
  • ¾ dl farinsocker
  • ½ dl stakt kaffe
  • ½ dl chilisås
  • 1 nypa grovmalen svartpeppar
  • 1 kvist rosmarin

Stek upp baconet så det blir ordentligt krispigt (i omgångar om så behövs) låt fettet rinna av på papper (spara fettet i pannan!).

Hacka upp schalottenlöken och fräs tillsammans med vitlöken i baconfettet som är kvar i stekpannan men bryn inte.

Hacka upp baconskivorna i grova bitar och lägg dem i en kastrull. Häll i resterande ingrienser till sylten. Koka upp och låt sjuda på låg värme. Rör om i mellanåt och låt sjuda till sylten är karamelliserad och har tjocknat (ca 30-40 min). Tillsätt mer kaffe eller vatten vid behov.

Ta bort rosmarinkvisten och mixa lätt med stavmixer och häll över i burk.

Hemgjord Hamburgar-dressing
  • 112 g majonäs
  • 60 g ketchup
  • 2 tsk picklad gurka (ta jalapeno om du vill ha mer hetta)
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk ättika (12%)
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

Häll i alla ingredienser i en bunke och blanda noggrant.

Redo att servera på direkten, klarar sig i kylskåp flera dagar.

20220530_121943

Low2High Vacuum är den enda leverantören av vakuumteknik som ni behöver! Vi tillhandahåller allting ifrån vakuumpumpar, mätinstrument, service och nybyggnation av pumpsystem.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation!

Lämna ett svar

Jag godkänner integritetspolicyn