Vakuumlösningar för livsmedelsbearbetning och förpackning.

Experter på fräschet,

på riktigt.​

Leybold har sedan 1850 gynnat framgången för sina kunder med innovativ vakuumteknologi. Allt tack vare ett brett spektrum av applikationsspecifika lösningar. Idag används vakuumlösningar i ett stort antal olika industrier och forskningsprojekt. 

Leybolds produkter är alltid anpassade för att passa de specifika kraven i varje applikation. Livsmedelsindustrin drar fördel av Leybolds lösningar eftersom att nästan alla processer inom matproduktion kräver vakuum både vid förpackning och beredning.

Vakuum i livsmedelsindustrin används ofta för att skapa en syrefri miljö i förpackningarna. Inte bara för att förlänga livsmedlets hållbarhet men också under beredningen av maten. Dagens nya förpackningstyper minskar mängden plast som används och ger samtidigt en hållbarhet på mellan 5 och 10 gånger längre än traditionella förpackningar. Vakuum begränsar kraftigt tillväxt av syrekrävande, s.k. aeroba, bakterier.

Vakuumförpackning förhindrar dessutom avdunstning av flyktiga ingredienser och bevarar därmed smaken och strukturen på livsmedlet. Även frysförbränningen minskas då maten skyddas från kontakt med den torra kalla miljön.

Utan vakuum i livsmedels- och förpackningsindustrin skulle ingenting fungera. Med mer än 166 års erfarenhet av vakuumteknik kan Leybold erbjuda ett produktsortiment som alltid uppfyller de högt ställda kraven från sina kunder inom livsmedelsindustrin.

Upptäck Leybolds beprövade lösningar för din applikation. Läs mer här..