Leybold och G. Mondini, en gemensam lösning.

I över 45 år har G. Mondini varit ledande inom tätningsinnovation och med kontinuerliga utvecklingar och samarbeten med de allra största inom livsmedelsindustrin gjort över 15 000 lyckade installationer i världen och på fem kontinenter.

Från den mest komplicerade och kompletta linjen för produktion och förpackning av “mat och icke-mat” till den enklaste förslutningsmaskinen och med flertalet förpackningstekniker, kan
G. Mondinis produkter överträffa alla jämförelser när det gäller kvalitet och tillförlitlighet.
 Nya Trave med det revolutionerande konceptet Platform Technology® är den mest avancerade “tray sealer” i världen. TRAVE är designad med oöverträffad robusthet och tillförlitlighet och uppfyller de strängaste kraven på livsmedelssäkerhet och hygien, vilket ger enastående flexibilitet utan att kompromissa med effektiviteten.
 Möjligheten att leverera flera förpackningsteknologier i Heat Seal, MAP, Vacuum Skin, Double Decker, Skin Protruding, Mirabella, Stretch Seal, Map rigid lock, Blow Moulded Jars och nu den helt nya Darfresh® on Tray, Slimfresh®, Slicefresh® och Zero®-tekniken på en “tray sealer” är unik, vilket ger kunderna möjlighet att erbjuda olika typer av paket för att möta sina kunders behov.
 Flexibilitet, på grund av snabbt föränderliga konsumenter, har blivit avgörande och G.Mondini Platform® Technology erbjuder den maximala flexibiliteten som kan uppnås på en förpackningsmaskin.

I kombination med den senaste uppfinningen från Mondini, PLATFORMER®, har Mondini levererat det mest kostnadseffektiva och mest flexibla packningssystemet någonsin. G. Mondini PLATFORMER® möjliggör lägsta möjliga plastförbrukning och levererar enastående förpackningar med en klar kostnadsfördel.
Genom att bara kombinera Trave-plattformen med PLATFORMER® har G. Mondini visat hur den största mångsidigheten i en maskin utan kompromisser kan uppnås.
 Ett unikt system som gör det möjligt för kunderna att sänka sin slutliga förpackningskostnad och omfatta en unik mångsidighet tack vare den fullständiga integrationen av Platformer i den exklusiva Mondini Platform-tekniken. Säkerhet, erfarenhet, prestanda och flexibilitet är helt klart de främsta anledningarna till att alla större livsmedelsföretag över hela världen har valt G. Mondini som partner för sin verksamhet.

Mondini är världsledande inom produktion av kompletta fyllnings- och förpackningslinjer för livsmedelsindustrin. Hur lång är arbetsförhållandet mellan Leybold och G. Mondini?Efter ett flera månader långt samarbete med utvecklingen av den bästa möjliga integrationen kunde G. Mondini och Leybold erbjuda gemensamma lösningar för runt 18 månader sedan.

Hur väljer ni era teknikpartners?
Det som driver oss mest i valet av våra arbetspartners och vad som enligt vår uppfattning är den viktigaste aspekten att tänka på när vi gör ett val är gemensamma värden såsom transparens och integritet. Gemensamma mål är också avgörande för oss för att vi ska kunna garantera att tillfredsställa våra kunder genom att leverera de bästa lösningarna.

Varför valde ni Leybold som partner för vakuumteknik?
Vi har i Leybold hittat ovanstående värden och särskilt i Mr. Raffaello Ghislotti, en mycket skicklig och hängiven person som förstår våra behov och hittar en lösning till dem. Följaktligen garanterar Leybolds erbjudande som erbjuds oss optimala och robusta prestanda och tack vare Leybolds teamarbete en extremt bra integration som ger fördelar för våra kunder.

Mondini erbjuder olika plattformstekniker för olika förpackningsprocesser / produkter. Vilken teknik / produkt kräver ett vakuum från Leybold?
Leyboldprodukter gör det möjligt att täcka alla behov av förpacknings- och bearbetningssystem. Från traditionella oljetätade pumpar till den senaste torra tekniken som gör det möjligt att bryta ner hanteringskostnader som energikostnader och undvika besvärliga specialoljor. För våra kunder innebär allt detta inte bara att spara pengar utan också att värna miljön; en framtidsvision som både G. Mondini och Leybold delar med oss alla.

Vilka är dina väsentliga krav för vakuumsystem / pumpar som används i dina produkter?
(kostnad, effektivitet, säkerhet, flexibilitet, utmatning, fotavtryck, service, torra pumpar)
För oss är det viktigaste den absoluta prestandan och konsekventa resultatet.

Vilket är det typiska pump- / pumpsystemet från Leybold du använder med tanke på dessa krav? Varför?
DRYVAC DV650 PFPE, eftersom den kan tillfredsställa alla typer av processer. Denna typ av pump kan verkligen uppnå maximala prestanda vid “skin-packing”, och eftersom den är certifierad för High O2 gör det att våra kunder kan använda den dels för “skin” men också för MAP-applikationer.

Hur tar Leybold hand om din vakuumutrustning under hela livscykeln?
Leybold är närvarande över hela världen med både servicecenter, experttekniker och ett färdigt försäljningsstöd. Deras närvaro, kapacitet och skicklighet är numera ett måste för alla företag som tror på en hållbar tillväxt utan att chansa med oväntade händelser.

Vilka är de speciella krav som förpackningssystem måste uppfylla i framtiden och vad är vakuumteknikens speciella roll?
Livsmedelssäkerhet är absolut avgörande, tillsammans med livsmedelskvalitet, flexibilitet och effektivitet. Med Leybold har vi hittat ett sätt att leverera allt ovan till våra kunder:
– genom prestanda, därmed en garanti för konsekventa resultat med en lägsta nivå av millibar, kan vi garantera livsmedelssäkerhet och livsmedelskvaliteten på produkterna förpackade i våra maskiner;
– tack vare pålitligheten hos Leybold-produkterna kan vi öka vår effektivitet;
– tack vare den dubbla High O2-prestandan kan vi leverera flexibilitet att arbeta med både VSP och MAP.

Mondini har kunder över hela världen: vad tycker de om Leybold-pumparna?
Varje kund där Leyboldpumpar har installerats har varit mycket nöjda.