Fira vår historia!

10 år av många som skall komma.

Low2High Vacuum, tidigare Oerlikon Leybold Vacuum Scandinavia AB och ytterligare tidigare Leybold AB och Nordiska Heraeus AB, har på vägen haft många korsningar och kurvor.

Det svenska företaget har sin grund så långt tillbaka som 1962 då herrarna Gösta Brogren, Emil Bengtsson och Lars Erik Ekdal registrerade företaget Nordiska Heraeus AB.
Företaget togs sedermera över av Leybold Heraeus år 1968 och var efter det i deras ägo som dotterbolag. Lars Erik Ekdahl var Verkställande Direktör enda fram till sin pension år 1992.

VD stolen har sedan dess innehafts av Lars Mila, Gerd Schneider, Chris Ball och Vahid Krupic. År 2005 tog Christer Bengtsson över som VD och erbjöds av de nuvarande ägarna att köpa företaget genom en sk. MBO eller Management Buy Out. Vilket genomfördes i November 2009.

Under årens lopp har ägarna till Leybold Heraeus i sin tur haft flera ägare. Därav de många namnändringar genom årens lopp.

Low2High Vacuum kommer från att vakuumnivån kan både vara låg eller hög. Våra personliga uppfattningar gör ofta att vi säger högt vakuum när andra menar tvärtom och viseversa. Där av namnet. Vi på Low2High Vakuum kan leverera allt som behövs mellan Low till High Vacuum.

5 november 2019 firar vi tio år som Low2High Vacuum. Vi är i grunden samma bolag idag som vi var på Leyboldtiden, även om vi idag har utvecklat verksamheten ännu mer har vi samma bolagsnummer som sedan starten för 55 år sedan. Bolagets valspråk är och har alltid har varit Vi kan vakuum”.

Under de 10 år vi varit Low2High Vacuum har mycket hänt, och mycket mer kommer att hända. Vi expanderar vårt produktutbud med fler leverantörer och utökar våra tjänster och kunskaper hela tiden. 

Vi kommer fortsatt alltid att ha samma höga standard och service vi haft i 55 år och jobba mot att bli den enda partner du behöver för dina vakuumbehov.