Torra vakuumpumpar

Torra vakuumpumpar

Den torra pumptekniken är det moderna sättet att alstra vakuum. Fler och fler användare upptäcker fördelar med den torra vakuumpumpstekniken.

Den kanske mest uppenbara fördelen med torra vakuumpumpar är att man inte har någon olja i kontakt med gasen som pumpas igenom pumpen.

En annan fördel som många upptäcker är att man ofta kan göra stora energibesparingar jämfört med andra pumptyper i samma storlek av äldre modeller.

Low2High Vacuum har flera leverantörer av vakuumpumpar av torr teknik.

Om du inte hittar det du söker i vårt standard utbud (nedan), så tveka inte att kontakta oss då vi inte alltid publicerar samtliga produkter på hemsidan.

Flerstegs rootspumpar

I dessa pumpar använder man sig av den välbeprövade roots-tekniken. Det vill säga två roterande impellrar som kontaktlöst roterar.  De är alltså helt torra i själva pumpmekanismen. Kashiyama Neodry-serie har seriekopplat sex roots i serie vilket gett ett lågt slutvakuum. Se bild.

Kashiyama NeoDry säljs 6 olika storlekar. 7, 15, 30, 36, 60 och 300 m3/h. Alla upp till 60 m3/h kan köras på enfas-spänning. De utmärker sig särskilt genom sin tysta gång och låga vibrationer. De är också underhållsfria i minst 3 år kontinuerlig drift, i normala applikationer.

Skruvpumpar

Skruvpumpen är torrt komprimerande förvakuumpumpar. Funktionsprincipen baserar sig på två synkroniserade rotorer som är skruvformade (större skruvvolym i början och mindre i slutet av kompressionen, se bild/video) roterar samtidigt som man drar nytta av den minskande tillgängliga volymen för gasen att existera i.

I samband med att gasen når pumpkammaren, roterar skruvarna och komprimerar gasen i ett kontinuerligt steg, där den tillgängliga volymen hela tiden minskar tills gasen når utblåsflänsen.

Skruvpumpar finns i olika utföranden, Screwline™ är upphängd med axlarna i ena änden medans Dryvac™ och Leyvac™ är har genomgåen. Det ger olika fördelar och pumparna är designade för olika typer av applikationer generellt, men kan också ersätta varandra i vissa fall. Storlekarna överlappar varandra från 80 m3/h till 5000 m3/h. De finns också i olika utföranden av kylteknik, både vattenkylda varianter och luftkylda varianter. För specialfall finns det även stängda cirkulationssystem för vatten/glykolkylning, exempelvis där vattenkylning behövs men inget vatten finns att tillgå.

De torra skruvpumparna kan användas i många applikationer bland annat:

  • Värmebehandling (ugnar)
  • Beläggningsapplikationer (coating)
  • Matningskammare (load lock)
  • Förpackningsmaskiner
  • Torkningsprocesser
  • Avgasning
  • Forskning och utveckling
  • Automotive
  • Rymdsimulering
  • Energiforskning

 

Ladda ner katalogdelarna på PDF.

Kontakta oss

Datavägen 57B, 436 32 Askim, Sverige

Svederusgatan 1, 754 50 Uppsala, Sverige

Stäng meny